"Laten we eens kijken waar ik de LiFePO4-batterij heb gelaten?"——Chris

Als ik iets bouw, heb ik altijd de gedachte in mijn achterhoofd: "Als het geen VORM heeft, heeft het ook geen FUNCTIE".

Ik heb de neiging om dingen te doen die anderen niet zouden overwegen, zoals de locatie van de batterij.

Mijn LiFePO4-batterij wordt gebruikt op een 6x12-vrachtwagenconversie. Ik heb een accubak achter mijn zijspatbord aan de passagierszijde gebouwd. De batterij past als gegoten en is qua formaat perfect qua formaat en qua AH. Komende zomer ga ik me focussen op het monitoren van de temperaturen in die accubak als ik in de volle zon geparkeerd sta. Als het te hoog wordt, zal ik een geforceerd luchtsysteem plaatsen om het te koelen.

Ik heb maar 400 watt zonne-energie op het dak en het lijkt goed te gaan. Ik heb onlangs ook een LiFePO4 30A-batterijoplader gekocht. Ik deed dit omdat ik meestal een generator heb en als dat nodig is, kan ik er gemakkelijk 30A in terugkrijgen.

Volgende zomer ga ik de panelen op het dak herschikken en dan is er misschien plaats voor 600 watt. (zoals aanbevolen door Ampere-tijd)

Ik leer nog steeds veel met de Lithium, ik denk echt dat dit de perfecte LiFePO4-batterij voor mij is. Ik heb mijn laadcontroller ingesteld om te stoppen met het opladen van het lithium ergens rond de 34 graden F, gewoon om te zien of het werkte. Met ijs op de temperatuursensor, merkte ik dat de laadregelaar het opladen niet meer deed en pas na ongeveer 46 graden weer aanging. Ik heb er gewoon voor gekozen me er geen zorgen over te maken, dus daarom is het binnen veilig en beveiligd.

Nogmaals bedankt. Ik heb daar echt een geweldige zomer mee gehad Ampere Time-batterij en ik raad het ten zeerste aan als iemand erom vraagt.